Algemene beschrijving Maserati MK-I Systeem
In tegenstelling tot andere inspuitsystemen is het Lucas-systeem universeel bruikbaar en kan op elke 4 – 8 -of 12 cilinder motor worden toegepast. Reeds in 1942 was men bij Lucas bezig met de ontwikkeling van inspuitsystemen en paste dit toe op vliegtuigmotoren. In 1956 werd dit systeem met veel succes op Jaguar sport -en racewagens toegepast die ingezet werden op de races van de Nürburgring, Le Mans, Sebring etc.

 Metering Unit “Oil Type”
Maserati besloot “Go Injected” te gaan en monteerde het Lucas Injectie Systeem en op zijn productie modellen zoals Sebring, Mistral, 3500GT en de V-8 5000GT.

In de jaren ‘60 monteerde Maserati “Olie gesmeerde” Units. De rotor en plunjers wordOil typeen gesmeerd middels de motorolie. Via een olie leiding van de motor naar de oliepomp van de Metering Unit wordt de oliedruk opgevoerd tot circa. 7.8 Bar. (zie afb.) Het is belangrijk bij olie gesmeerde Units dat de oliedruk hoger is dan de brandstofdruk!! Indien de oliedruk (in het Unit) minder is dan de voorgeschreven 7.2 Bar brandstofdruk, wordt tijdens het rijden kleine hoeveelheden brandstof met de motorolie terug gevoerd naar de motor met alle nare gevolgen. Het is dan ook raadzaam elk jaar (bij b.v. APK) de oliedruk in de Metering Unit te laten controleren en indien nodig te laten afstellen. Liefst door een specialist!!

pag. A  Mas.

Metering Unit “Oil less type”
Op de latere Maserati modellen midden jaren ’60 werd een verbeterde versie uitgebracht. Door gebruik te maken van kwalitatief hoogwaardige materialen voor de rotor en plunjers (alle bewegende delen) was de oliepomp niet meer nodig en spreekt men van een “benzine gesmeerde Unit”. In tegenstelling tot de Olie gesmeerde Units levert de benzine gesmeerde variant nauwelijks tot geen problemen en is (bijna) onderhoudsvrij!!

Oil Less type